Otvoritev čebelarske sezone z prvim točenjem medu
Sezona 2024 se je pričela z toplo pomladjo, ki nam je dala obilo prijetnih trenutkov in pa seveda tudi nekaj novih čebeljih družin, katere smo uspešno naselili v nov dom. Poleg naštetega smo bili deležni tudi precejšnje količine nektarja, katerega so naše pridne čebele spremenile v med. Kot vsak čebelar se tudi mi zavedamo, da je med naravno živilo, ki ga pridelujejo naše čebele iz nektarja ali rastlinske mane. Iz satja ga dobimo s pomočjo točilnice, to je stroj, ki ob visoki hitrosti iztoči med iz satja a ga s tem ne poškoduje. Ob sami centrifugi so v medu še razni ostanki voska, cvetnega prahu in propolisa, katere s pomočjo različnih cedil odstranimo, da dobimo čisti kvalitetni med. Po končani filtraciji ga takoj napolnimo v kozarce. Ko je ves trud z nošenjem, pospravljanjem in čiščenjem za nami, se lotimo še izdelave etiket za napolnjene kozarce medu. Vse kozarce pospravimo v naše skladišče, kjer počakajo do vašega nakupa. Od vseh napolnjenih kozarcev izberemo tudi naključnega, ki gre na vzorčenje, tako, da ste lahko vi in mi brez skrbi, da uživate ob res zdravi lokalno pridelani organski hrani.